buckingham palace?

Na de gouden tempel op naar het paleis met de tuinen van de koning. Hij schijnt er niet te zijn dus mogen wij daar rondhangen. Het optrekje wordt voorzien van een nieuw dak, dus daar mogen we niet in. De tuinen blijven over. Daarin staan alle bloemen en planten die we in Europa ook hebben. Veel, heel veel rozen in allerlei soorten maten en kleuren onder een afdakje van plastic zijl met bamboe stokjes. Zou het de Engelse koloniale invloed zijn of een imitatie van buckimham palace ? Het komt wat onecht over in ieder geval.

Als ik de bewegwijzering zie denk ik idd het moet een copy zijn 🙂

Buchiming palace
Buchiming palace

Ze hebben hun best gedaan om er iets van te maken, en eerlijk is eerlijk, in de kas met een heuse waterval, damp en vissen lijkt het idd op een jungle achtig exemplaar. Kijk en dat hoort hier meer thuis in deze contreien.

De vijver welke een oppervlakte betref van 3 voetbal velden (denk ik als niet voetbalfan) is voorzien van allerlei spuitmonden en fonteinen die op de muziek een pirouetje draaien. Daar omheen allerlei inheemse (begonias) planten met reuze vlinders. Niet verkeerd van het volk om dit te schenken aan de koningin. Waarom weet ik niet meer.

Vijvertuin
Vijvertuin

Laat een reactie achter

Geef een reactie