Op vliegveld aangekomen met een taxi naar de baai. Daar weer een ticket kopen om met een Long tail boat naar Relay beach te gaan. Nieuws bij de ticket verkoop, we moeten meer betalen omdat er hoge golven zijn. Ik denk dat ze altijd iets verzinnen om de prijs omhoog te krijgen. Kortom de golven zijn idd wel wat aan de hoge kant maar we vertrekken pas als er minimaal 10 mensen zijn die daar ook heen moeten. na 10 minuten blijkt snormans al genoeg mensen te hebben dat we naar de boot worden gejaagd. We waren al voorbereid met plastic zakken over de bagage, want onze taxi boot ligt niet op het strand maar verderop in het water. Broek uit en door het water met je bagage op je hoofd om het droog te houden.

strand longtail boat
strand longtail boat

Het blijkt dat het aantal fors toeneemt en uiteindelijk zitten we met zo’n 25 man aan boord.

Met een diesel motor met turbo achterop de boot beginnen we wat vaart te maken, echter door de branding heen valt niet mee.

Na flink gespetter, grote golven en veel lawaai van de diesel motor komen we aan in de baai. Idyllisch is anders, grauw, geen zon, donker water en veel rommel op het strand. Dit moet nog gaan veranderen als het weer weer bijtrekt. Het is warm en een flink windje maakt het echt wel tropisch.vanaf boot

Ik zal de details van het inchecken je besparen, maar hoe inflexibel het gedrag van het resort is, is bijna niet te beschrijven. Kortom het gaat je hier nooit lukken om ene kamer te krijgen waar we met ons vieren in kunnen huisvesten. uiteindelijk toch ene tweede kamer moet bijboeken. echter de prijs die ze ons willen berekenen is belachelijk hoog. Ben ik blij dat ik mijn laptop bij mij heb. Online via latest stay een extra kamer geboekt in het zelfde hotel voor 1500 baht minder. Dan gewoon weer naar de balie om in te checken voor de 2e kamer en klaar. Ik snap het niet meer, maar het zal aan mij liggen.

kamer
kamer

Laat een reactie achter

Geef een reactie