We hebben een fiets tocht gedaan via co van kessel. de beste man is in 2012 overleden, maar hij is de grondlegger geweest van fietsen door Bangkok. deze tour van 5 uur gaat dwars door china town en Bangkok heen naar het buiten gebied waar gewoon van allerlei etenswaren worden verbouwd die wij weer aten op de straat.

Ach en wij Nederlanders zijn best wel in staat om een beetje te fietsen toch? Maar als je denkt dat het gerenommeerde fietspaden zijn, heb je het goed mis.  We fietsen hier en daar de kippen uit de pannen met soep vandaan, want letterlijk staan de mensen in elk straatje te koken. We zien zelfs klein jochies met een geplukte kip in de handen staan. Eet smakelijk.

Fietsen door Bangkok
Fietsen door Bangkok

 

 

Dat is niet het enige, maar de fietsen worden gewoon op de longtail boot gezet om dan nog even een stuk te varen door de achterwijken van Bangkok. IMG_7059

 

Co vond het belangrijk dat mensen het echte Bangkok konden zien, en dacht dat dit alleen maar kon door dit soort tochten te maken. En dat klopt, we worden toegejuicht door de mensen, we moeten de handen schudden. En ook de oudjes die langs de straat zitten, lachen ons toe met de enkele tanden die er nog in de mond staan. We zie inderdaad een ander Bangkok.

Onderweg nog een tempel aan doen met monniken die inmiddels een heel ziekenhuis hebben opgezet van alle giften.

Tempel
Tempel

 

 

 

 

 

 

 

En dan halverwege nog even een maaltijd. Met……kippensoep! en alles wat daar nog verder indrijft.

Thaise maaltijd
Thaise maaltijd

 

In de plantage
In de plantage

Laat een reactie achter

Geef een reactie