bah drukte en kerken

Net na de middag naar het vaticaan, jab netzoals de rest van europa. Een rij op het plein van de ene kant naar de andere kant, en dan dubbel dik. We besluiten morgen ochtend vroeg om 9 uur er te zijn. vandaag maar wat andere dingen bekijken.

Piazza Navona met drie fonteinen en heel beroemd plein. Veel kunstenaard zijn er bezig, en laten een karikatuur maken van de IMG_7713-2meiden, hoe ze eruit zijn komen te zien moet je hen zelf maar vragen…

 

 

 

Daarna nog wat kerken en dan kom je tot de conclusie dat wij als nederlanders hier in Rome zelfs nog bezig geweest zijn, en nog steeds connecties hebben. We lopen toevallig een kerk binnen die niet in onze reisgids stond genaamd Santa Maria dell’Anima, gesticht door een nederlander jan en katrijn Peters in 1350 vervolgens elke keer getouwtrek, maar een lang verhaal kort te maken is kardinaal simonis in 2013 nog toegetreden tot de broederschap. het is maar dat je het weet.

Het meest indrukwekkende was toch wel de schilderijen van Marteling van matheusCaravaggio die de roeping, de marteldood van Mattheus duiden en de engel met Mattheus.  Deze stukken waren te zien in de frans Matheus marteldoodnationale kerk San Luigi Dei Frances.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Nou nou Willem en cultuur! Kijk je uit dat je geen shock oploopt!

  2. Nou nou Willem en cultuur! Kijk je uit dat je geen shock oploopt!

Laat een reactie achter

Geef een reactie