En dan denk je dat als je de rij gehad hebt om in de sint pieter te komen, je gelijk door kan lopen naar de sixtijnse kapel en het museum. Jammer, dat wordt een kilometer buitenom naar de andere kant van het Vaticaan. Rare Romeinen. Ook daar weer metaal detectie en inleveren van mijn rugtas. om vervolgens weer een keer 16Euro pp te betalen. Een volgend station een audio gids van 7 euro pp. En als je bedenkt dat alleen in de sixtijnse kapel per dag 25.000 duizend mensen een bezoekje brengen, dan hoeft de Paus niet zo heel veel geld meer te innen bij zijn zieltjes.

Het museum is groots en lang en veel en heel veel mooie fresco’s en kunst en moderne kunst. Heel veel indrukken te verwerken, en heel veel te vergeten. Het is ook onvoorstelbaar wat al die pauzen hebben verzamelt en laten maken. Het lijkt erop dat de 1 niet onder wil doen voor de ander. Wat de 1 verzint, breekt rustig een 2e weer af.

De sixtijnse kapel is indrukwekkend. Toch stiekem wat fotos gemaakt en film. de fresco’s zijn groots en adem benemend. Ook de verhalen die er achter schuil gaan hoe ze zijn gemaakt.

Het laatste oordeel, Het laatste oordeelMichelangelo laatste werk in deze kapel, is enorm imposant en verteld ongelooflijk veel waar hij 7 jaar aan werkte. Maar ook de anderen tegen het plafond en de muren is een knap staaltje werk. Het plafond verteld het scheppings verhaal waar hij 4 jaar aan werkte.Plafond schepping verhaal

En dan is de dag weer om, restaurant zoeken en mijn zakmes.

Laat een reactie achter

Geef een reactie