Aardbeien zonder aardbeien.

Het toetje wat we hadden meegenomen uit de plaatselijke supermarkt was de kers van de maaltijd.

Toetje

Maar wat de verpakking suggereerde bleek er niet in te zitten. Althans, volgens de verpakking aardbeien (in ieder geval het plaatjes suggereerde dat) de inhoud was een wit achtige substantie. Uhm aardbei zou rood moeten zijn. Toetje inhoud

Oke dan maar eens proeven, uhm het smaakt naar….  ja toch wel aardbeien.

Ik vraag mij toch ernstig af wat hier niet goed gaat. Is het dat ze  er geen kleurstoffen in willen doen? complimenten hoor. Of willen ze er geen aardbeien in doen? Of hebben zij iets gekocht waarvan wij van tevoren zouden moeten weten wat we dan wel zouden gaan eten? of is ons voedsel patroon dermate verstoord dat wij nu al toetjes gaan eten die verder wegstaan van de oorsprong dan wij misschien wel wensen? of is het algemeen acceptatie niveau al zo hoog dat we dit soort dingen tolereren in de schappen van de supermarkt en het gewoon eten alsof het de normaalste zaak van de wereld is? Ik kan mij herinneren dat kinderen antwoorden dat de melk uit de fabriek kwam en niet uit de koe. Dat was een schokkend effect voor iedereen. Welnu ik heb mijn vraagtekens bij deze toetjes als onze meiden nog eens gaan vertellen dat het toch niets uitmaakt als er geen aardbeien in zitten, laat staan dat het rood is.

Laat een reactie achter

Geef een reactie